Hotell Sommarhagen - | Semesterjouren - din semester i Sverige
Sommar
Hotell Sommarhagen
Paddla kanot
Cyckling
Glashuset
Badtunna
Mat
Logirum

Hotell Sommarhagen

Upplev södra Sveriges vildmark med skogar, sjöar och ängar – men bara 2,5 tim från Stockholm och Göteborg.

Du njuter av tystnaden och vindens sus, god mat och bekväma hotellrum – och många olika aktiviteter!

32 bäddar 16 dubbelrum

Långväga från stress och vardag öppnar du dina sinnen.

Du njuter av livets goda - Natur, mat, dryck och andra upplevelser. Naturen med lugnet och tystnaden är det bästa sättet att ladda batterierna i en stressig vardag.

Kanske vill du sova över i våra glashus vid en egen vildmarkssjö? Njut av att bada under stjärnklar himmel i vårt vedeldade varmkarbad.
Eller ta med dina nära och kära på ett kanotäventyr? Ha en hel sjö för er själva!
Eller vandra på någon av våra vandringsleder – vi har 250 km markerade leder. Föredrar du att cykla? Då kan vi erbjuda 350 km cykelleder med kartor och vägbeskrivningar.

Paketerbjudande

Semesterpaket från Hotell Sommarhagen

Cykeltur på små skogsvägar med övernattning i Glashus

Östergötland
Kombinera en vacker cykeltur med övernattning i ett av våra glashus vid en egen vildmarkssjö. Upplev en avkopplande vistelse med skogar och sjöar. Ni njuter av både komfort och vildmark.

Som bas för era turer, bor ni i bekväma rum på Sommarhagen. Ni njuter av hemlagad mat gjord av lokala råvaror.
Ni anländer kvällen före ert äventyr, checkar in i ert mysiga rum och njuter av er middag på sommarverandan. Här får ni också kartor och information inför morgondagens upplevelser. Morgonen efter, cyklar ni på småskogsvägar till ert Glashus, som ligger vid er egen vildmarkssjö. Denna tur går genom de djupa skogarna runt Sommarhagen. Ni ser knappt några hus och har hela skogen för er själva – förutom alla djur ni har stor möjlighet att träffa på.
I ert glashus väntar bekväma sängar, mat och utrustning för en avkopplande Glamping-vistelse. Kanoten ligger vid strandkanten – det är bara att njuta av naturen och tystnaden. Vandra, paddla, fiska, plocka bär och svamp - eller bara vara. Lyssna på tystnaden, upplev naturen och njut av avkopplingen från vardagens måsten. Sedan kryper du ner i din bekväma säng och tittar upp på stjärnorna ovanför dig, lyssnar på ljuden från naturen och vinden i träden. Efter en god natts sömn, vaknar du vid soluppgången och njuter av din frukost. Dagen efter, fortsätter ni cykelturen på små skogsvägar. Ni passerar även den lilla byn Ulrika med sin vackra träkyrka från 1700-talet. Där finns även ett fint bad samt en liten lanthandel med kafé. Ni fortsätter er cykeltur förbi sjöar och skogar tills ni är tillbaka på Sommarhagen. Där väntar ert mysiga rum och middag på sommarverandan, när solen går ned över äng och sjö.
Efter middagen kryper ni ned i det varma vattnet i er badtunna och njuter av stjärnhimlen ovanför, innan ni somnar gott i era bekväma sängar.

Fakta - Glashus & Cykling Cykelturen till Glashusen är cirka 20 km. Cykelturen dag två är cirka 35 km Vi kan erbjuda två glashus. Taket + hela den 5 m breda långsidan mot sjön är i glas. Husen är 15 kvm med en veranda på 10 kvm med utsikt över sjön och skogen. Det finns plats för 2 - 4 personer/hus, med en 160 cm säng samt två 90 cm sängar, med en mjuk madrass, lakan, täcke och kuddar. Huset har även en sittgrupp (bord med 4 stolar) och vid sjön finns en grillplats. I närheten finns utetoalett och utomhus dusch. Naturligtvis kommer all utrustning även ingå som matlagningstillbehör, tallrikar, bestick, glas, lampor, myggskydd , första hjälpen - allt som kan behövas för en mysig vistelse i vildmarken.

Pris: 5595 kr

Detta ingår Cykelkartor och vägbeskrivning 1 övernattning i glashus inklusive lunchpaket, middagspaket, frukostpaket. All utrustning Tillgång till kanot inkl. flytvästar Transport till och från "glashuset" av utrustning+kanot+mat 2 övernattningar (del i Komfort dubbelrum) 2 2-rätters middagar i restaurangen Liten badtunna
Semesterpaket från Hotell Sommarhagen

Vandring i fantastisk natur

Östergötland
Njut av stillheten, när du vandrar genom en underbar natur, mellan skogar och sjöar. Vi har 250 km egna vandringsleder – 12 olika turer att välja mellan.

Befolkningstätheten i området är bara 2 pers/kvm, så du hör bara vinden i träden och fågelkvitter.
Stanna till vid en sjö, njut av din medhavda matsäck. Kanske tar du ett dopp.
Sedan återvänder du till ditt bekväma rum på Hotell Sommarhagen.
Kanske avslutar du kvällen i vårt utomhus varmbadkar, som du hyr helt för dig själv (tillval)
Ni bor 3 dagar i bekväma hotellrum på Sommarhagen, varifrån alla vandringsturerna börjar och slutar.
Ni behöver inte bära någon packning – ni behåller ert rum under hela vistelsen.
Vi förser er med en vällagad matsäck och på kvällen njuter ni av en god middag, gjord på lokala råvaror – allt ingår i ert paket.

Pris: 3695 kr

Gäller: 15 maj till 31 oktober, 2020
Semesterpaket från Hotell Sommarhagen

Paddla på trolsk klarvattenssjö

Östergötland
Paddla på en rofylld sjö mitt i skogen. Lägg till vid en strand eller vid någon av de små öarna. Ni har hela sjön för er själva!

Ni anländer till Sommarhagen under eftermiddagen. Checkar in på ert mysiga rum och kanske tar ni en härlig långpromenad tillsammans i de vackra omgivningarna runt hotellet.
På kvällen avnjuter ni en middag på vår inglasade veranda med utsikt över äng och sjö.
Efter en god frukost vandrar ni iväg till er utvalda vildmarkssjö, där er kanot väntar vid strandkanten. Gå iland på en ö, ta ett dopp, kanske fiska en stund, lyssna till fågelkvitter eller bara njut av stillheten och den medhavda matsäcken.
Återvänd sedan till ert rum. Avnjut en god middag på sommarverandan, medan solen går ner.
Välkomna åter!

Pris: 2695 kr

Gäller: 15 maj till 30 september, 2020
Semesterpaket från Hotell Sommarhagen

Weekend Paket

Östergötland
Koppla av ifrån vardagens stress och upplev den fantastiska naturen i södra Östergötlands vildmark.

Här finns gott om plats både inne och ute och ni kan fritt välja er önskade aktivitet utifrån naturens skiftningar. Befolkningstätheten i området är 2 pers/kv km och ni har egna sjöar för er själva.

Njut av tystnaden!
Kanske njuter ni av någon av våra vandrings- eller cykelturer (vi har 60 mil markerade leder) eller upplever tystnaden i den vackra snötäckta skogen. På kvällarna bjuds ni på 2-rätters middagar i vår inglasade restaurang, där ni njuter av den vackra utsikten. Varför inte avsluta en av kvällarna med ett avslappnande bad i vår utomhus badtunna (tillval) Detta ingår 2 övernattningar (del i komfort dubbelrum) 2 frukostar 1 matsäck 2 2-rätters middagar Kartor och vägbeskrivningar valfria turer

Pris: 2520 kr

(Gäller 2020)
Tillval: Superior dubbelrum
Utomhus badtunna

Semesterpaket från Hotell Sommarhagen

Choklad och vin i harmoni

Östergötland
Ta med dig dina nära och kära eller kanske dina kollegor och ge dig in i chokladens underbara värld. Prova på hur olika varianter av choklad passar ihop med olika typer av vin.

Ni anländer under eftermiddagen för att checka in. Sedan har ni en trevlig stund tillsammans under en spännande och intressant provning. Efter provningen väntar så en 2 - rätters middag i vår trevliga matsal. Kanske avslutar ni kvällen med ett underbart bad under stjärnklar himmel i vårt vedeldade utomhus badtunna? (ingår ej i paketpriset) Dagen efter står frukosten serverad. Sedan kanske det är dags för en liten promenad i omgivningen eller hemfärd.
Detta ingår:
2-rätters middag
Vinprovning (c:a 1,5 tim)
Övernattning (del i komfort dubbelrum) Frukostbuffé

Pris: 1695 kr

Pris/person (Vid bokning av minst 6 pers) (Gäller 2020)
Tillval:
Superior dubbelrum
Utomhus badtunna


Adress

Malexander, Sommarhagen
595 73  Boxholm

Typ av semester

Äventyr & aktiviteter

Passar för

Familj med äldre barn, Kompisgäng, Par


Kontakta semesteranläggningar

Steg 1: Samla de du vill kontakta


Använd vårt verktyg för att kontakta flera semesteralternativ. Låt dem sedan återkomma till dig så du kan jämföra deras erbjudanden.
1. Klicka på knappen "Lägg i kontaktlistan" på de anläggningar eller paket du vill kontakta för att lägga i kontaktlistan.
2. Fyll i önskade datum, ditt namn och e-postadress.
3. Skriv ett meddelande med dina önskemål.
4. Tryck på 'Skicka'!
5. Vänta på svar.