Hotel Hellstens Malmgården - | Semesterjouren - din semester i Sverige

Hotel Hellstens Malmgården

På en av Söders höjder står den gamla herrgårdsliknande malmgården som byggts om till ett romantiskt boutiquehotell. Det ligger mitt i Södermalms stadspuls, ett kvarter från Zinkensdamms tunnelbanestation, men utan att störas av trafikerade gator, med promenadavstånd till Gamla Stan och många andra sevärdheter.

Södermalm är en av de populäraste och mest spännande delarna av Stockholm där nöjeslivet är som bäst. Inte långt från hotellet ligger Skinnarviksberget med en vidunderlig utsikt över Stockholm, Tantolunden som bjuder in till promenader längs vattnet och de lummiga kolonilotterna som är utmärkande för området. På Södermalm finns även en mångfald av trendiga designaffärer, både för inredning och mode. Södermalm har blivit en av de populäraste platserna för restauranger och caféer på vilket gör Hellstens Malmgård till ett optimalt hotell att bo på för matälskare.

100 bäddar 50 dubbelrum

Historien från 1770 sitter i väggarna. Malmgården är en unik byggnad med en centralt placerad kullerstensbeklädd gård vilket bidrar till en kulturmiljö som man upplever med behagfulla rysningar. Mitt på gården står också ett gammalt vårdträd som planterades när byggnaden uppfördes för 240 år sedan. Tiden och århundradena står stilla.

Denna malmgård är en av de trettioåtta malmgårdar som finns kvar i Stockholm. De är herrgårdsliknande och började resas under 1600-talet då de främst användes som sommarbostäder av stadens adel. Denna malmgård byggdes som bostad för apotekaren Johan Michael Wirwach och han anlade också de utbredda trädgårdarna på vilken det odlades medicinalväxter.
Huset togs över av Wirwachs änka som anlade sidenväverier i en flygel. Därefter berättar husets historia om en uppfostringsanstalt för besvärliga pojkar, arbetarbostäder, ett politiskt partis kanslilokaler, samt i modern tid kanslibyggnad för Sveriges arkitekters riksförbund. Man kan bara ana historiens vingslag och vad som hänt i detta hus.

Ägaren har ansträngt sig att återskapa husets ursprungliga design och denna har förstärkts med starka färger på rummens väggar, möbler i tidstypisk gustaviansk stil och också en del antikviteter från världen och föremål från spännande platser kryddade med oväntade detaljer. Unika kakelugnar i original, några Gustavsberg, finns kvar i byggnaden.

Adress

Brännkyrkagatan 110
11726  STOCKHOLM

Typ av semester

Barn/familjesemester, Äventyr & aktiviteter, Kulturella upplevelser, Storstad

Passar för

Familj med yngre barn, Familj med äldre barn, Kompisgäng, Par, Singlar


Kontakta semesteranläggningar

Steg 1: Samla de du vill kontakta


Använd vårt verktyg för att kontakta flera semesteralternativ. Låt dem sedan återkomma till dig så du kan jämföra deras erbjudanden.
1. Klicka på knappen "Lägg i kontaktlistan" på de anläggningar eller paket du vill kontakta för att lägga i kontaktlistan.
2. Fyll i önskade datum, ditt namn och e-postadress.
3. Skriv ett meddelande med dina önskemål.
4. Tryck på 'Skicka'!
5. Vänta på svar.